Auktoriserad eller certifierad redovisningsbyrå

Se till att din redovisningskonsult är eller arbetar på en auktoriserad eller certifierad redovisningsbyrå. Då vet du om att den som tar hand om din bokföring kan sin sak. Vi gick tidigare igenom vikten av att följa god redovisningssed. Är din redovisningsbyrå auktoriserad är chanserna större att de följer lagar och praxis kring bokföringen.

En bra bokföring får du alltid av en auktoriserad eller certifierad redovisningsbyrå

Letar du efter en bra redovisningsbyrå så ska du alltid leta efter branschens kvalitetsstämpel. Auktorisation eller certifiering. Då vet du att din bokföring blir ordentligt gjord och du behöver inte oroa dig för bokslutet. Förmodligen har de ett något högre pris än en annan byrå men i slutändan är det med största sannolikhet värt det. Med effektiva processer, bra hantering av ditt material och digital hantering får du en byrå som sköter din bokföring snabbt och prisvärt. Samt att de kan rådge dig. Vilket en redovisningsekonom har kunskap att göra med rätt utbildning och erfarenhet i bagaget.

För att bli auktoriserad behöver redovisningskonsulten kunna SRFs regelverk och söka en auktorisation. För att bli certifierad finns det olika tillvägagångssätt men det vanligaste och starkaste kortet är att följa FARs riktlinjer. Dessa två är olika branschorganisationer som gör det reglerar kunskapsnivåerna som behövs hos den enskilda redovisningskonsulten. De är hårda i sina bedömningar vilket gör att inte vem som helst klarar av att bli certifierad eller auktoriserad.

 

När du följer våra andra tips här på hemsidan och har hittat några byråer att välja på. Fråga om de är auktoriserade eller certifierade. Står du i slutändan och väljer på två olika byråer som ska sköta din bokföring. Ena är auktoriserad och den andra inte är det. Då är valet inte svårt att göra.

Hoppas artikeln har gett er lite mer kött på benen kring detta och att ni hittar rätt i djungeln.